maandag 2 juli 2012

Het was zo klein

dat het nauwelijks opviel tussen alle andere artikelen. De Zon had in de nacht van 21 juni haar verwachte wending niet gemaakt en nu wist men niet of de volgende dagen zouden verkorten, verlengen of even lang zouden blijven. 
Vreemd, nietwaar? Zeker in tijden waarin men doet alsof alle antwoorden al lang gevonden zijn want dan verwacht je toch enigszins een uitleg of allicht een aankondiging van dit toch wel vreemde fenomeen. Maar neen, weggemoffeld op de vijfde pagina van de krant valt het bericht nauwelijks op. Degenen met wie ik het die ochtend bespreek, zijn er het er niet over eens. Sommigen zeggen: 'Natuurlijk worden bepaalde zaken niet aan de grote klok gehangen. Daar komt immers toch maar onrust, angst en paniek van.' Anderen zeggen: 'Dit is nu precies waar 2012 over gaat. Niks geen rare voorspellingen van de Maya's en de ondergang van de wereld enzo, maar een kalender die 'voorspelt' dat de Zon in dit jaar een beetje van haar koers afwijkt omdat we met een aantal schrikkeldagen zitten.'
Allemaal goed en wel, bedenk ik mij, maar ten eerste gaat de hele heisa over 2012 niet over schrikkeldagen. En ten tweede moeten we de zaken natuurlijk niet gaan omkeren en weeral doen alsof de Maya's een stelletje achterlijke barbaren waren. Hoe je het namelijk ook draait of keert, de Maya's hebben met hun kosmische Kalender de wereld toch maar mooi in een soort hypnotiseerde greep, nietwaar? Of je er nu in gelooft of niet, iedereen heeft op dit moment al wel eens van hen gehoord en dat op zich is al een behoorlijk knappe prestatie. En dat is helemaal het geval als je beseft dat hun voorspelling van de 'Eind-tijd' in feite steeds meer concrete vormen begint aan te nemen. Zeg nu zelf: moest jij van een andere planeet komen en je zou zien hoe de zaken er op dit ogenblik op deze planeet voor staan, het woord 'Eind-tijd' zou waarschijnlijk ook in jou opkomen. Ik bedoel maar, 'iets' lijkt duidelijk op zijn laatste benen te lopen. Ik zou hier een hele lijst kunnen opnoemen van zaken die allemaal op een flop zijn uitgedraaid, maar dat wordt al dagelijks in alle kranten en op het nieuws gedaan dus daar begin ik hier niet aan. Wat ik hier wel nog wil zeggen, is dat alle einde tegelijkertijd een nieuw begin inluidt. Elke stap neerwaarts gaat met een opwaartse stap gepaard. Zo draait het kosmische DNA en zo draait het menselijke DNA eveneens. Voor degenen onder u die het nog steeds niet weten omdat hun bewustzijn zich nog niet heeft getransformeerd of hun ogen zich nog niet hebben geopend: we staan op het punt een Nieuwe Wereld binnen te treden. Zie! Het Schitterende Juweel in de Lotus!