donderdag 19 juli 2012

Madonna

was de laatste dagen herhaaldelijk in het nieuws. Uiteraard vanwege haar nieuwste tournee. 'Nu ook uitgespuwd door eigen landgenoten', las ik in de krant van gisteren. En de recensent sloot zijn artikel af met de woorden dat hij, en volgens niemand begreep wat Madonna bedoelde toen ze op een bepaald ogenblik tijdens haar show in Hyde Park 'Leve de Polen!' riep. Ook ik brak hierover eventjes het hoofd, totdat ik het hele voorval vergat. Maar vannacht werd ik wakker en wist ik het antwoord. 

Madonna kennende - voor zover ik haar ken natuurlijk - is zij niet vies van wat yoga en kabbala en weet zij wel het 1 en ander van spiritualiteit af. Daarvan was haar album Ray of Light bijvoorbeeld een mooi voorbeeld. Ook het feit dat zij zichzelf als 50-jarige nog steeds in super-strakke outfits presenteert en een strip-act hier of daar niet schuwt, alsook het veelvuldig gebruik van de swastika die in feite het kosmische wiel voorstelt, wijzen allen in een welbepaalde richting. Ik heb het dan over de ophanden zijnde grootse veranderingen waarbij een einde zal komen aan de mannelijke dominantie en we terugkeren naar de vrouwelijke waarden doordat de polen wellicht zullen omkeren. Leve de polen! Snap je hem? 

De Maya-kalender heeft de datum 21 december 2012 genoemd als het einde van een 26.000-jarige cyclus waarbij een nieuwe cyclus begint. Zoals dat altijd het geval is bij veranderingen van dit kaliber, bouwt de spanning exponentieel op totdat de spreekwoordelijke druppel de emmer uiteindelijk zal doen overlopen. Wat kunnen we verwachten? Volgens wetenschappers* is het bijna 100% procent zeker dat de polen zullen omkeren (waarschijnlijk onder invloed van de toenemende zonnewind). Nu is dat in het verleden nog al gebeurd en zelfs zonder dat iemand er iets van schijnt gemerkt te hebben, maar alles wijst er vandaag op dat dat fenomeen dit keer niet ongemerkt zal verlopen. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat het magnetisch veld voor (on)bepaalde tijd zal uitvallen en dat dat grote gevolgen zal hebben, spreekt voor zich.   

Wanneer het magnetische veld uitvalt tengevolge van de omkering van de polen, kan er van alles gebeuren. Een tijdje geleden vielen er in bepaalde delen van de wereld vogels bij bosjes uit de lucht omdat het magnetische veld op die plekken plots gaten vertoonde. Ook ten gevolge van die gaten zwommen reeds duizenden vissen in de verkeerde richting of spoelden dood aan op oevers. Het magnetisch veld hangt immers heel nauw samen met het collectieve geheugen waaruit ieder levend dier bepaalde richtlijnen put of zijn informatie download. En wat voor de dieren in deze situatie geldt, geldt natuurlijk ook voor ons mensen. Als je bedenkt dat het menselijk lichaam volledig elektromagnetisch werkt, dan kan het licht letterlijk even uitgaan. Dat de volledig donkere ruimte ons echter geen angst hoeft in te boezemen, is iets wat de Oude Egyptenaren of wijze Indianen ons al eeuwen aan ons verstand trachten te brengen. Het Levende Licht bevindt zich immers in ons allen en weet zich ook zonder magnetisch veld te handhaven. Het komt er dus op aan in die bijzondere dagen/nachten het hoofd koel te houden en het hart rustig zodat er geen geheugenverlies optreedt en je helder en volledig bij bewustzijn heelhuids de andere oever van de nieuwe wereld bereikt.    

*Ik doel hier op wetenschappers zoals Nils Olsen die verbonden zijn met het Space Institute en de Swarm-satteliet.