zaterdag 4 augustus 2012

De Slang van Licht.

De kundalini van de Aarde verandert van plaats aan de oppervlakte van de Aarde op twee verschillende momenten van de precessie. Het is niet het apogium, het verste punt van het centrum van de Melkweg, noch het perigeum, het meest nabije punt, dat ons interesseert. Het is eerder het moment waarop de richting van de as van de Aarde zich naar het midden van de Melkweg richt en waarop het zich vanuit dat midden begint te bewegen.  

21 december 2012 is de datum waarop de as zich naar het midden van de Melkweg zal richten waardoor de kundalini van de Aarde van plaats zal veranderen (aan de oppervlakte van de Aarde). Uiteraard is deze datum mathematisch van aard. Het feitelijke schokeffect op het menselijke bewustzijn is namelijk reeds begonnen en zal haar hoogtepunt ergens in de nabije toekomst bereiken. Wat een fantastische, opwindende tijd om in te leven!

Het resultaat van de ophanden zijnde grootse gebeurtenissen is een enorme en onmiskenbaar radicale verandering in spirituele inzichten en gewoonten die uiteindelijk doorsijpelen naar alle lagen van onze maatschappij.      

Allemaal goed en wel, zul je misschien zeggen, maar... wat is in godsnaam de kundalini van de Aarde? Welnu, dat kan waarschijnlijk het best worden uitgelegd vanuit menselijk oogpunt, omdat de Aarde en het menselijk lichaam energetisch bijna hetzelfde zijn. De kundalini-energie van de Aarde lijkt niet alleen op die van de mens, het indrukwekkende energie-veld zoals de Mer-Ka-Ba van de planeet is verhoudingsgewijs ook hetzelfde als de Mer-Ka-Ba van de mens. 
Kijk, voor mensen zijn er 5 energie-stromen mogelijk, die alle 5 hun oorsprong hebben in de basis van de wervelkolom. Iedere stroom heeft een verschillende betekenis voor verschillende stadia van de menselijke ontwikkeling. Een daarvan is seksuele energie. De meesten van ons weten hoe het is als we een orgasme hebben en we kunnen deze seksuele energie langs onze ruggengraat voelen opstijgen. Er zijn echter nog 4 andere energie-stromen en 1 daarvan wordt kundalini genoemd. Veel mensen ervaren de kundalini direct na een seksueel orgasme. Veel minder mensen ervaren de kundalini echter het eerst en dus voor het seksueel orgasme plaatsvindt. 
Als deze bijzondere energie langs onze ruggengraat opstijgt, verandert dit onze manier van 'kijken' naar de wereld om ons heen en veranderen onze opvattingen, afhankelijk van waar de kundalini naartoe gaat in het menselijke energie-systeem. Seksuele energie is verbonden met het scheppingsproces. De kundalini is echter alleen maar verbonden met het proces van onze spirituele groei. Omdat de kundalini van de Aarde zich momenteel naar een andere locatie verplaatst, ontstaat er op dit ogenblik in de geschiedenis een nieuwe energie-trilling. Deze verandering van energie heeft niet alleen invloed op ieder mens op Aarde maar op eender wat voor levensvorm. 

Ongeveer 35 tot 40 jaar geleden begon het magnetisch veld van de Aarde ernstige onregelmatigheden te vertonen, die hun weerslag hadden op de migratie-patronen van vogels en dieren die zich verlaten op het magnetisch veld om zich de weg te laten wijzen. Voor het eerst sinds lange tijd verdwaalden migrerende vogels en dieren omdat het magnetisch veld van richting was veranderd of bij momenten zelfs helemaal niet meer aanwezig was. Als we bedenken dat het magnetische veld verantwoordelijk is voor het menselijk geheugen - het Veld is onze 'geheugen-steun' - dan begrijpen we ook waarom de grond onder onze huidige maatschappij weg lijkt te zinken: zij is letterlijk het Noorden kwijt. 

(Deels overgenomen uit De Kundalini van de Aarde na 2012 van Drunvalo Melchizedek, afstammeling van de Taos Pueblo Indianen.)